ПДЧ- EGER

Нов продукт

ПДЧ - „пресовани дървесни частици”

            

Повече детайли

Повече информация

Пълен набор от декорите който предлагаме може да разгледате ТУК

Фирма ТОНИКС изработва свойте продукти  от плоскости от дървесни частици (ПДЧ) с дебелина 18 мм, Egger  и Кроношпан – България (отговарящи на всички европейски стандарти за качество и екологичност). Кантирани са с ABS кант на Hranipex с дебелина 0.8, 1 и 2 мм със съответното закръгление.

ПДЧ означава „пресовани дървесни частици”. Това са плоскости, направени от пресовани малки дървесни парчета, слепени със смолисти вещества. За да може така направената плоча да е по-устойчива и разнообразна, по отношение на цветове и текстури, се полага двустранно покритие. Това покритие може да бъде както дървен фурнир, така и ламинирана повърхност.
Плоскостите от ПДЧ са по-евтини, по-плътни и по-хомогенни в сравнение с естественото дърво и шперплата. Използват се преди всичко в направата на корпусни мебели и не са подходящи за фина обработка.
Мебелите от ламинирани ПДЧ плоскости могат да запазят добрия си вид и функционалност години наред ако рядко се разглобяват и сглобяват, пазят и са защитени от влага

ПДЧ плоскостите имат различни класове и съответно различни ценови групи ,разделят се основно на:

  1. Според текскурата-дали са гладки ,релефни,шегре или с дълбока пора.

  2. Според това дали са гланцови или матови.
  3. Според степента на гланц-гладки,гланцови и супер гланцови.

Предимства:
•  Износоустойчивост;
•  Лесни за обработка;
•  Изключително голямо разнообразие от цветове и декори;
• Ниска цена. ПДЧ плоскостите са най-популярният материал за мебели от икономичен ценови клас.
Недостатъци:
ПДЧ-плоскостите не се препоръчват за помещения с висока влажност,не може да се фрезова и по този начин да се изработва в различни фигури, налага се залепването на кант в крайщата му.

При избора на материал добре е да се знае, че ПДЧ-то не е компромис.
С подходящ подбор на цветове, кантове и механизми с него могат да се изработят модерни, стилни и практични мебели на много добра цена.